OpenLab

En torsdag varannan månad bjuder vi in kollegor, kunder och partners att labba med oss.

Vill du veta mer?

QueensLab OPEN Surprise

Vår senaste QueensLab OPEN hade temat Surprise. Deltagarna hade alltså ingen aning om vad de skulle göra den här gången. Efter supergoda wraps från Downtown Deli och lite mingel, delades grupperna in. Vi kunde avslöja att de under kvällen hade i uppdrag att ta fram en interaktiv app-prototyp på temat surprise. Överraska användaren, helt enkelt.

Lagen hade tre timmar på sig att komma på en idé, ett koncept, göra design och skapa prototypen.

Sedan presenterades de tre fantastiska förslagen:

Pröjs – En skraplotts-app med en spännande twist
Walk it – Social roulette för att upptäcka nya saker
Catch the ring – Ett spel med en överraskning, minst sagt.

Vinnaren blev… Walk it!

Deras idé bestod av “Social roulette” där användaren använder appen ute i verkligheten. Denna idé presenterades i en snygg och proffsig prototyp gjord i InVision. Fantastiskt jobbat på så kort tid, särskilt då de bytte idé ganska sent. Vi vill faktiskt inte avslöja så mycket mer om appen. Idén var så bra att alla blev sugna på den. Kanske kommer den finnas på AppStore en vacker dag, vem vet. Det hoppas i alla fall vi på QueensLab.

Vi applåderar allas insatser och imponeras återigen över hur långt man kan komma på några timmars samarbete med folk man kanske inte ens träffat innan.

Några reflektioner efter kvällen var hur tydligt det är att alla tjänar på en så bra kommunikation mellan designers och utvecklare som möjligt. Effektiv kommunikation = effektivt jobb. Ett exempel på hur vi kan brygga gapet mellan kod och design.

Tack alla ni som kom och gjorde labben till en riktigt bra kväll, som vanligt!